Pinnen? Ja graag!

Haar was tips

Hellohair by Basic X Hair Marsmanplein Haarlem

Het ligt zo voor de hand, je haar wassen. Nat maken, beetje wrijven en uitspoelen, zo simpel is het toch? Nou **vergeet het maar**, er komt echt heel wat meer bij kijken.

1. Borstelen
Zeker als je haar wat langer is, kun je het beste even goed borstelen voordat je het gaat wassen, zodat de losse haren verdwijnen. Vooral die maken het haar namelijk klitterig tijdens de wasbeurt. Het scheelt bovendien een hoop in waskracht als je lak, gel en stof er zoveel mogelijk uitborstelt.

2. Watertemperatuur regelen
Te heet water is ronduit slecht voor je haar, maar met koud water wordt je haar weer niet schoon. Het blijft een beetje gokken, maar met lauwwarm water zit je meestal wel goed.

3. Shampoo kiezen
Wanneer je voor een shampoo gaat, kies dan ook meteen een goede uit. Een shampoo van een gerenommeerd merk zit boordevol verzorgende ingrediënten, die je haar in topconditie houden. Er zijn vele soorten die je haar goed verzorgen en eventueel kunnen repareren. Deze shampoo bevat natuurlijke bouwstenen (lipiden) die je haar beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het haar wordt actief hersteld en krijgt haar kracht en gezondheid weer terug, waardoor het weer sterk, glanzend en heerlijk zacht aanvoelt!*

* het herstelprogramma geldt alleen voor schade opgelopen in het laatste jaar en bestaat uit shampoo, crèmespoeling, crème, masker (allen met een nieuwe formule, te herkennen aan de vermelding op de fles) en het serum.

4. Hoeveelheid kiezen
Wat is er heerlijker dan je haar onder de douche lekker te laten schuimen? Hoe meer schuim erin zit hoe schoner het aanvoelt, toch? Dit is gedeeltelijk waar. Een grote hoeveelheid shampoo kan je haar namelijk ook uitdrogen. Maar veel shampoos hebben ook verzorgende bestanddelen die dat weer goed maken.

5. Niet op het schuim letten
Shampoos worden uitsluitend schuimend gemaakt omdat wij dat zo prettig vinden. De hoeveelheid schuim zegt niets over de reinigende capaciteiten van een shampoo. Een shampoo die niet schuimt, wast je haar net zo schoon.

6. Goed verdelen
Schuim de shampoo eerst een beetje op in je handen en verdeel de materie daarna over je natte haren. Doe dat het liefst alleen bij de hoofdhuid. De uiteinden van je haar worden straks bij het uitspoelen vanzelf schoon.

7. Was-massage
Een hoofdhuidmassage tijdens het wassen stimuleert de doorbloeding en vermindert de kans op haaruitval. Bovendien is zo’n massage heerlijk ontspannend. Zet je vingertoppen (niet je nagels) op je hoofdhuid en maak kleine cirkelbewegingen.

8. Goed spoelen
Veel shampoos bestaan uit reinigende en verzorgende bestanddelen. De reinigende bestanddelen moet je goed uitspoelen om je haar schoon aan te laten voelen. De verzorgende bestanddelen blijven gewoon zitten, dus het verzorgende effect van je shampoo blijft, ook als je flink spoelt.

9. Voorzichtig droog drukken
Stevig droog wrijven beschadigt nat, en dus kwetsbaar haar. Bovendien breng je het onnodig in de war. Druk het water daarom na het wassen zoveel mogelijk uit je haar en wikkel een handdoek om je hoofd. Na een kwartiertje heeft die het meeste vocht geabsorbeerd.

10. Lekker maskertje

Wil je je haar optimaal verzorgen en extra bouwstenen meegeven? Gebruik dan na de wasbeurt een lekker haarmasker.
Je kunt het direct gebruiken op handdoekdroog haar en na een inwerkperiode van 5 minuten voelt je haar weer soepel en glanst het als nooit te voren!

Print Friendly, PDF & Email