Pinnen? Ja graag!

Zelf haarmaskers maken

Hellohair by Basic X Hair Marsmanplein Haarlem

Maak je haarmasker voor de verandering eens zelf. Je haar zal je er dankbaar voor zijn.

Gezond haar
Naast het wassen van je haar met shampoo en conditioner, is het regelmatig gebruiken van een haarmasker belangrijk voor de gezondheid van je haar. Ook al gebruik je een goede shampoo en conditioner, je haar kan droog aan blijven voelen. Een haarmasker helpt je haar weer te laten glanzen, vitaler te worden en zacht te maken.

Maar ik gebruik zelfs geen conditioner!
Vind jij al die haarproducten maar onzin en gebruik jij het liefst alleen shampoo? Was je haar dan altijd na met koud water. Wanneer je je haar wast met shampoo, gaan je ‘haarschubben’ open staan, waardoor je haar droog aanvoelt en breekbaarder is. Je haarschubben sluiten door het gebruik van conditioner of koud water.

Wanneer is een haarmasker een pré?
Een haarmasker is vooral belangrijk voor vrouwen die hun haar regelmatig verven en/of stylen met een föhn of stijltang. Zonder die extra voeding kan je sneller gespleten haarpunten krijgen en zal je haar sneller klitten. Maar ook voor vrouwen die van zichzelf al breekbaar en droog haar hebben, is een haarmasker een pré.

Zelf maken!
Een zelfgemaakt haarmasker is natuurlijk en zit bomvol goede vitamines. Elk haartype kan met een zelfgemaakt haarmasker weer stralen van gezondheid. Mayonaise, olijfolie, honing, banaan en avocado maken je haar zacht en glanzend. Ei en bier verstevigen je haar.

Aluminiumfolie?
In de recepten hieronder staat dat je je haar na het aanbrengen van het masker, in moet wikkelen met aluminiumfolie. Door aluminiumfolie om je haar te wikkelen, kan het masker beter zijn werk doen. De ingrediënten worden door de folie gemakkelijker door je haar opgenomen, zodat je masker een beter effect heeft op je haar. Naast dat het beter is voor je masker, is het ook nog eens makkelijker voor jezelf. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je nare plekken op je bank of stoel achterlaat door het masker. Het folie bedekt immers je haar.

DE RECEPTEN

Haarmasker voor krullend haar
Benodigdheden
honing
2 eieren
2 el olijfolie
2 el argane olie

Hoe?
Klop het ei los en voeg de honing, olijfolie en argane olie toe aan het eimengsel. Roer het mengsel goed door, zodat er een egaal masker ontstaat. Verdeel het masker rijkelijk over je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Laat het masker vervolgens 3 uur intrekken. Was het masker na die 3 uur uit je haar en was je haar vervolgens nog na met shampoo en conditioner. Je krullen gaan door dit masker glanzen.

Haarmasker voor droog haar
Benodigdheden
1 a 2 overrijpe avocado’s, afhankelijk van de lengte van je haar

Hoe?
Prak de avocado zodat er een sausje van avocado ontstaat. Meng dit sausje zorgvuldig door je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Laat het masker 30 minuten in je haar zitten en was het er daarna goed uit.

Haarmasker voor geverfd haar
Benodigdheden
¼ komkommer
1 ei
1 el olijfolie

Hoe?
Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe dit in de blender. Voeg daar 1 ei en 1 eetlepel olijfolie aan toe en blend het geheel een aantal seconden op de hoogste stand. Wanneer het een egaal papje is geworden, haal je het papje uit de blender. Verspreid het masker over je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Spoel het masker na 30 minuten weer uit.

Haarmasker voor beschadigd haar
Benodigdheden
Flinke scheut olijfolie

Hoe?
Verwarm een flinke hoeveelheid olijfolie op tot het een aangename temperatuur heeft om in je haar te smeren. Te warm kan pijnlijk zijn, dus let op! Masseer de opgewarmde olijfolie over je haar en hoofdhuid. Gebruik de olie rijkelijk, zodat de olie goed in je haar in kan trekken. Wikkel vervolgens (aluminium)folie om je hoofd en laat het masker 30 minuten zitten. Was vervolgens je haar zorgvuldig uit.

Haarmasker voor futloos haar
Benodigdheden
3 el mayonaise
1 halve eetlepel olijfolie
1 ei

Hoe?
Klop het ei los. Voeg aan het ei de olijfolie en mayonaise toe en meng het tot er een egaal sausje ontstaat. Verdeel het haarmasker over je haar en wikkel vervolgens (aluminium)folie om je hoofd. Laat het masker 30 minuten intrekken en was het vervolgens zorgvuldig met lauwwarm water uit.

Haarmasker voor breekbaar haar
Benodigdheden
1 geprakte banaan
1 el olijfolie

Hoe?
Prak de banaan tot het een egaal mengsel is. Voeg daar de olijfolie aan toe en meng het tot het 1 geheel is. Verdeel het haarmasker vervolgens door je haar en wikkel daar (aluminium)folie om. Laat het masker 30 minuten intrekken en was het vervolgens zorgvuldig uit.

Veel plezier!

Print Friendly, PDF & Email