Pinnen? Ja graag!

Pluizig haar? Verleden tijd!

Hellohair by Basic X Hair Marsmanplein Haarlem

Zo wordt pluizig haar voorgoed verleden tijd!

Krullen lijken een makkie qua verzorging en styling, maar er komt nog een hoop bij kijken. Krullend haar is van nature droog en heeft dan ook de eigenschap om te gaan pluizen. Daardoor ben ik eigenlijk altijd bezig met het tegengaan van pluis. Wat ik er ook aan verzorgende middeltjes en maskers in doe, het blijft droog. Maar sinds kort was ik mijn haar op een andere manier: namelijk met crème in plaats van shampoo.

Conditioner

In shampoos zitten namelijk sulfaten (reinigende middeltjes), aangeduid met Sodium Laureth Sulfate (SLS). Sulfiet zorgt er weliswaar voor dat shampoo lekker gaat schuimen en dat siliconen uit stylingproducten uit je haar worden gewassen, maar kan ook geverfd haar ontkleuren en droog haar juist nóg meer uitdrogen. Bovendien kunnen synthetische ingrediënten de natuurlijke oliebalans van het haar én de hoofdhuid verstoren.

Het principe van een conditioner is dat het je haar hydrateert, verzorgt en zachter maakt. Cleansing creams en conditioners bevatten geen sulfaten. Bovendien komen er steeds meer haarmerken op de markt die louter en alleen bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Cijfers van afgelopen jaar laten zien dat niet alleen de vraag naar 100% natuurlijke verzorgingsproducten stijgt (met 33% in Engeland), maar ook de behoefte aan effectiviteit en kwaliteit.

Haarkleuring

Maar omdat ik de hele rataplan aan stylingproducten gebruik, heb ik op een gegeven moment wel last van build up. Dat betekent dat de siliconen uit stylingproducten in je haar blijven zitten, waardoor je haar zwaarder wordt en het niet meer goed te stylen is. Op zo’n moment was ik het eenmalig met een shampoo op natuurlijke basis. Ook kies ik er eens in de zoveel tijd voor om dit moment te gebruiken voor haarkleuring at home.

Stap 1: Zoek dan een cleansing conditioner of haarconditioner op natuurlijke basis. Anders dan gewone conditioners bevatten deze geen chemische toevoegingen.

Stap 2: Maak je haar vochtig en kneed de crème in je haar. In tegenstelling tot een shampoo gaat een conditioner niet schuimen. Kneed dus vanaf de aanzet naar de puntjes.

Stap 3: Spoel je haar goed uit maar laat in de puntjes een klein beetje van de conditioneer zitten.

Stap 4: Probeer bij krullen het haar niet droog te maken, maar kneed meteen een krulcrème in het nog kleddernatte haar. Kneed het zo dat je een slushy geluid hoort.

Stap 5: Laat je haar vervolgens liefst aan de lucht drogen en wrijf als het wat droger is volume in de aanzet door met je vingers ronddraaiende bewegingen te maken.

Stap 5: Föhn alleen met een diffuser wanneer het haar bijna droog is. Liefst met je hoofd naar beneden.

Print Friendly, PDF & Email